mandag 13. september 2010

Historien om det lille huset på Figgen

God kveld! Her kommer litt av historien om det lille huset på Figgjo. 

Vi kjøpte et gammelt hus på Figgjo for ca 6 år siden. Huset var fra 1930 og hadde stått tomt i 8 år før vi overtok. Jeg elsker at huset har en historie - Det tilhørte en gammel dame, Fru Erika Heiberg. Hun var en kjent lokal tekstil og badedrakt designer for DFU og hun var gift med den daværende DFU direktøren. Hun ble tildelt prisen for god design 1967 og 1968 for sine badedrakter. Erika Heiberg bodde sammen med mannen sin i direktørboligen ved Figgjoelven, men da direktøren døde overtok hans stedfortreder direktørboligen og Fru Heiberg måtte flytte. Hun flyttet hit til Figvedbakken 17. og bodde her til hun ble gammel og måtte på aldershjem. Etter at hun flyttet til aldershjemmet ble huset bare brukt som feriebolig av hennes barn og sto tomt størsteparten av året. Huset var derfor i dårlig stand. Til tross for dette hadde huset sjel og sjarm. Huset kjøpte vi på impuls og venner og kjente synes vi var galne! Vi elsket likevel dette lille slitte huset som så sårt behøvde litt pleie og omsorg. - Vi hadde kjøpt drømmen om vårt eget hjem. 

For å starte litt fra begynnelsen. Det var søndag og sensommer. Nydelig vær og jeg og mannen min var ute og kjørte søndagstur. På veien så vi et visningsskilt og tenkte "hvorfor ikke?". Vi svingte med andre ord av veien og fulgte en kronglete og bratt grusvei opp Figvedbakken. På toppen, nesten i enden av veien lå det et lite slitt hus med en overgrodd frodig og grønn hage. Ved første øyekast var kanskje ikke huset så mye og se på, men da vi kom inn og solen strålte inn de punkterte vinduene og de gamle doble verandadørene sto åpne ble vi bergtatt. Vi fikk en følelse av ro. Alt rundt huset var grønt, og bjørketrærne hang tungt over hagen. Vi forelsket oss i huset og dagen etter la vi inn bud. Huset ble vårt og det tok ikke lang tid før vi innså hvor mye arbeid vi akurat hade kjøpt oss. Likevel var vi helt sikre på at dette var huset som skulle bli vårt hjem. 6 år etter er huset ombygd, tomten er opparbeidet på ny og et hus har snart blitt et hjem. Det er dette hjemmet som er grunnlaget for min blogg.

Dessverre har jeg ingen bilder fra huset før vi begynte jobbe på tomten og drenere rundt huset. Derfor kan jeg uheldigvis ikke vise dere huset som beskrevet innledningsvis. (Skal scanne bilder fra prospektet etter hvert). Jeg har imidlertid et bilde av selve huset fra tiden før den store ombyggingen. Et lite koselig hus med stort potensiale.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar