mandag 11. oktober 2010

Da var dagen kommet!

Da har jeg fått hjem min nye spisestue. Den krever mye restaurering og omsorg men det er husmor helt klar for. De fleste vil nok si at jeg har tatt meg vann over hodet denne gangen, men jeg har pågangsmot nok. Dette skal gå, og jeg vet at jeg blir veldig gla når den er ferdig.

Her er den: 
 
Planen er å pusse ned stolene og male dem hvite. Trekke dem om med grå lin. Skjenken og skapet skal også pusses ned, males gammelt hvitt og få nye knotter. Vurderer også å skifte låsekassene i disse dersom det ikke er mulige å reparere dem. Bordet skal jeg pusse helt ned til treverket og enten beise eller olje det. Dersom det skal beises ønsker jeg en hvit/grålig beis. Mulig jeg må lakke det med matt lakk når det er ferdig beiset men det får jeg se etterhvert som jeg kommer videre. Det er litt av en jobb jeg har skaffet meg men jeg tror resultatet blir verdt alt slitet. 

Med denne spisestuen var det bare 5 stoler så jeg er på jakt etter 2 gamle stoler som kan passe til denne spisestuen. De skal ikke være like men må kunne trekkes om og males hvite. Jeg ønsker å ha 6 stoler til sammen. Den femte av de som fulgte med bordet skal jeg dekorere og bruke som pyntestol i gangen. Det gleder jeg meg til. Blir nok denne som blir først ferdig.

Jeg skal selvsagt holde dere oppdatert under hele prosessen og så fort noe er ferdig havner det nok ut her! 

Legger forresten merke til at besøkstallet har bikket 2000 den siste uken og det er jo helt utrolig! Fortsetter det slik så blir jo dette veldig bra. Veldig kjekt! Tuuusen takk til alle dere som følger meg fast og som tar dere tid til å legge igjen en hilsen her og der. Setter stor pris på hvert eneste besøk og hver eneste kommentar!

Nå er det kveld i stuen! Ha en finfin kveld alle sammen! 

5 kommentarer:

 1. HELT FANTASTISK!! Vi eeeelsker det:):)

  Klem:)

  SvarSlett
 2. Åh,såstilig da! Det er ikke en så dum hobby du har fått deg. Men du har alltid vært ganske så naturlig effektiv kreativ! Ikke dumt. Hehe

  SvarSlett
 3. Elsker møblene du har fått i hus.
  Istede for og reparere låshusene kan du montere magnetfeste i døren så sitter den som den skall. Gjort det på et lignende skap selv funker fint det. Må innrøme at når jeg hører ordet beis i sammenheng med gamle møbler får jeg litt panikk for det trekker seg jo så langt inn i treverket. Og da er du litt fast låst til den looken de neste 30 årene.

  Men må jo få si at jeg liker ideen på hvordan det skall bli til slutt.

  Lykke til med prosjektet

  SvarSlett
 4. Du er altså så flink Renate! Det vil nok ta tid, ja, men gu så fint det kommer til å bli..
  Lykke til!

  SvarSlett
 5. Hvordan gikk det med disse møblene? Håper du ble fornøyd med resultatet og at du vil vise bilder.

  SvarSlett