mandag 4. oktober 2010

Kalde høstdager og innekos foran peisen!

Høsten har helt klart gjort inntog og det er både blest og regn om dørene her i Huset på Figgen. Da er det herlig å tenne i peisen og krype godt ned i sofaen med en kopp te. Helst Maroccan Mint Green Tea fra Dilmah. Det er min favoritt te og den må bare prøves. Grønn te med et hint av mintsmak. Kan det bli bedre?


Mange synes høsten er grå og trist. Jeg personlig elsker høsten og mener hver årstid har sin sjarm. Det er herlig når det trommer på taket og stormer og uler rundt husveggen. Høsten er en tid for innekos og det er fyr i peisen her hjemme hver dag. Ikke fordi det er nødvendig, men fordi det er kos. Vi fikk nemlig ikke vedfyringsovn før i fjor vinter. Det var sååå deilig å få en skikkelig vedfyringsovn på plass etter flere år med gassovn og parafinfyring.
Denne flotte peisen fikk vi av svigers og vi er evig takknemlig! Den holdt oss gode og varme i den ekstremt kalde vinteren som var og vil nok varme godt fremover på alle kalde høstkvelder og vinternetter som måtte komme fremover. 


Ved siden av peisen har vi murt opp en hylle til å ha vedkubbene stablet i. Dette synes jeg er kjempepraktisk fordi den holder mye mer ved enn en vanlig vedkurv - åsså er det dekorativt da synes jeg.


Nå skal jeg nyte ferdig teen min før jeg gir lillejenta pencillin og litt mat og legger henne til kviling. Dakar lille, hun har fått ørebetennelse og har slettes ikke vært god, men det kommer seg nå. Skulle ikke være lov for så søte små kropper å være så syke.Jeg er forresten også ferdig med siste strøket på skapet mitt. Det skal monteres ikveld så da regner jeg med det kommer ett nytt innlegg fra meg. Det gleder jeg meg til. Tenkte å melde meg på bruktfunnkonkurransen til NIB med dette skapet, men vi får se :)

Ha en herlig dag folkens!

1 kommentar:

  1. Koselig å besøke blogen din,håper det går bedre med den lille!Kjekt med den vedhylla,kjempepraktisk!
    mandagsklem fra Sol
    Ps velkommen til livetshage.spot.com

    SvarSlett