tirsdag 26. oktober 2010

Hvordan dekorere puter


Jeg har sett flere lage puter, linhjerter og andre fine ting med nydelige motiver på diverse blogger. Inspirert har jeg nå selv gjort dette for første gang. Jeg har lenge brukt vanlig Decoupagelakk i maleriene mine åsånn, og ble kjempeglad da det gikk opp for me at det finnes en spesiell decoupagelakk for tekstiler! Denne er å få kjøpe på de fleste hobbybutikker.

Du trenger: 
Decoupagelakk til tekstil, noen fine servietter, 2 myke pensler, strykejern, bakepapir og et putetrekk eller andre former for tekstiler som du ønsker å dekorere. 


Slik gjør du:
Riv av det øverste laget på servietten og legg det over puten for å tilpasse størrelsen.
Legg bakepapir under det stoffet du skal dekorere for å hindre at lakken/limen trekker gjennom på bordoverflaten eller den andre siden av putevaret.

Ta bort bildet igjen og smør på et godt lag med decoupagelakk.  

Legg servietten forsiktig over lakken og stryk lett med en tørr myk pensel. Det er fort gjort at servietten går i oppløsning så vær lett på hånden. 


La lakken tørke helt inn til bildet ikke lenger er fuktig. Stryk ett lag med decoupagelakk over bildet med en myk pensel og sørg for å forsegle kantene godt ved å stryke lakken noen mm utenfor bildet.


La det tørke og styk på ytterlige ett lag med lakk på bildet. Altså 1 strøk under bildet og 2 strøk over bildet.

Når du er ferdig og puten har ligget til tørk i 24 timer skal du legge bildet opp ned og stryke lett på baksiden med et strykejern i 5 minutter. Så er puten ferdig.


PS! Lakken er vannbasert så det er bare å vaske penslene godt i lunkent vann hver gang etter bruk.

8 kommentarer:

 1. Dette har eg lyst til å prøve! Tusen Takk igjen for inspirasjon! Og gave!

  Har laget et lite takke innlegg nå. Ville ikkje vente for lenge.

  Men er uten internett forbindelse så det blei mindre enn planlagt!

  Håper du har det bra! Klem fra meg.

  SvarSlett
 2. Fedt! Vet du om man kan vaske putene etterpå, uten at det gjør noe?

  SvarSlett
 3. Så flott du ville dele dette da,putene dine blei kanon, gleder meg til å begynne å produsere puter:)Ellers syns eg du hadde en knakande kjekk blogg som eg har lyst å følge.
  Ha en forsatt strålende tirsdag.
  Klem Åse

  SvarSlett
 4. Takk skal du ha for hyggelig kommentar! Kjempekoselig at du vil følge meg, jeg blir sååå gla når jeg får nye følgere.

  Tirsdagsklem!

  SvarSlett
 5. Oi Julia! Jeg glemte å svare på spørsmålet ditt. Ja, de sier så. Når du bruker decoupagelakken fra Panduro som er beregnet for tekstiler og har fikserer denne ved stryking skal dette holde fint i vaskemaskinen. Jeg hadde nok likevel valgt en skånsom vask ;) Skal prøve å vaske puten jeg har laget så kan jeg avgi rapport etterpå :)

  Klem fra meg :)

  SvarSlett
 6. Nydelig ! For en flott blogg du har - den blir lagt til mine favoritter ....

  SvarSlett
 7. Nydelige puter,jeg har prøvd det samme og har vasket forsiktig for hånd,det går bra.
  Men det er viktig å fixere godt med strykejernet.
  Klem fra Sol

  SvarSlett
 8. Nå er det min tur til å prøve puten,må bare få sydd trekket først. Gleder meg.Tusen takk for tipset,jeg trodde jeg måtte dekorere på et lyst stoff først for så å sy dette på puten,men nå skal jeg bruke din metode. Sparer meg for en del tid, for det skal være en av de hjemmelagede julegavene i år og plutselig så ble da ukene så korte.-) Ønsker deg en fin onsdag.

  SvarSlett